ABD'de CNN binasında bomba alarmı!

Amerika'daki CNN yayın kuruluşunun bulunduğu bina için bomba alarmı verildi. Kanalın New York ofisi ve stüdyoları tahliye edildi.

ABD'de CNN binasında bomba alarmı!

ABD'nin New York kentinde CNN yayın kuruluşunun da içerisinde bulunduğu bina, bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

İhbar canlı yayın sırasında yapıldı. Don Lemon'un ( Don Lemon'un) sunduğu "CNN Tonight" ( Sienen Tunayt) adlı programın canlı yayında olduğu anlarda binada yangın alarmı çaldı. Kanal canlı yayını durdurup bant yayınına geçti.

Polis, çevredekilere bölgeden uzak durmaları ve yetkililerin açıklamalarını takip ederek hareket etmeleri çağrısında bulundu.

New York Polis Departmanının resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, binada polis soruşturması olduğu ve bu nedenle bazı sokak ve caddelerin trafiğine kapatıldığı belirtildi.

İlerleyen saatlerde polis birimlerinden yapılan ikinci bir açıklamada; "Binada henüz bir bomba tehdidine rastlamadık. Olay yerinde geniş kapsamlı bir arama yapıyoruz. Yeni bilgiler geldikçe sizleri bilgilendireceğiz" ifadesine yer verildi.

CNN'den yapılan yazılı açıklamada da telefonla yapılan bir bomba ihbarı nedeniyle kanalın New York ofisi ve stüdyolarının tahliye edildiği aktarıldı.

Öte yandan, binanın tahliye edilmesinden kısa süre önce ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yalan haber — halkın düşmanı" şeklindeki Twitter paylaşımı tepki topladı. Kullanıcılar, Twitter üzerinden Trump'ın söz konusu paylaşımına tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

# abd # trump # bomba # nypd