Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, F tipi örgüte operasyonları önceden sızdıran "Fuat Avni" isimli twitter kullanıcısının tespiti için harekete geçti. Ancak çalışmalar Amerika engeline takıldı. "Amerika'ya yazı yazmaktan usandık" diyen savcılık kaynakları, Amerika'nın bilgi vermediğini kaydetti. "Haramzadeler" ve "başçalan" adlı kullanıcıların sızdırdığı tape ve bilgilerin de internete Amerika'dan yüklendiği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ‘Fuat Avni’ ismimli twitter hesabının tespit edilmesi için yürüttüğü çalışmalarda önemli bir ilerleme kaydedilemedi. Nedeni ise Amerika'nın bilgi paylaşmaması.

Savcılık yetkilileri, "Amerika'ya yazı yazmaktan usandık ama yardımcı olmuyorlar" diye konuştu. Yetkililer, fuatavni'yi belirlemek için geriye tek ihtimalin kaldığını, bunun da hesaptan çocuk pornosu paylaşması olduğunu belirtti.

"Başçalan" ve "Haramzadeler" adlı kullanıcıların tespitiyle ilgili yürütülen çalışmada da oklar Amerika'yı gösterdi. Emniyet müfettişleri söz konusu twitter hesaplarından tape ve belgelerin kimler tarafından ve nasıl sızdırıldığına ilişkin araştırmalarını tamamladı. Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürleri Kenan Aydoğdu ile Nevzat İlhan Kayhan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ile birlikte uzun soluklu bir çalışma yürüttü. 200 sayfalık raporda, bilgilerin Amerika'dan dinamik IP ile yüklendiği belirlendi.

72 kişinin ifadesine başvuruldu. Haklarında adli ve disiplin soruşturması bulunan 52 eski emniyetçi ile beş tanığın da ifadelerine yer verilen rapor, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Başsavcılığına gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

# twitter # internet # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # haramzadeler # başçalan