Levent Üzümcü yargı sürecini başlattı!

İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edilen Levent Üzümcü, kararın iptali için idare mahkemesinde başvurdu. Üzümcü, başvuruyu tiyatro sanatçısı arkadaşlarıyla birlikte kamuoyuna duyurdu. Ulusal Kanal'a konuşan Üzümcü, iç hukuk yolları tükenirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yapacağını söyledi.

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmesinin iptali için idare mahkemesine başvuru yaptı.

Üzümcü hakkındaki meslekten ihraç kararına, sanatçının politik görüşü ile 2013 yılında Sosyalist Enternasyonal'de yaptığı konuşma ve basına verdiği demeçler gerekçe gösterilmişti .

İhraca karşı İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği ve oyuncular sendikası üyeleri bir araya geldi. Tiyatro severlerin de destek verdiği basın toplantısında tiyatro sanatçıları hukuki mücadeleyi başlattıklarını duyurdu. Muhsin Ertuğrul sahnesi önündeki açıklamayı ünlü oyuncu Tilbe Saran yaptı.

Hedefteki sanatçı Levent Üzümcü yaşanan süreci Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Başarılı oyuncu Türkiye'de iç hukukun tükenmesi halinde ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hakkını arayacağını söyledi.

Oyuncu Sevinç Erbulak da ihraç kararından en çok seyircilerin etkilendiğini belirtti.

Tiyatroseverler de karara tepkiliydi.

Haber:

Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

Fotoğraflar: Nasuh Bektaş

ulusalkanal.com.tr

# aihm # İstanbul Şehir Tiyatroları # Gökhan Çelik # idare mahkemesi # levent üzümcü