Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasında karar açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin davada karar çıktı. 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile 2 sanığın dosyaları ise ayrıldı.

34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, eski başyavere 18 yıl hapis... Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a suikast davasında kararlar verildi.

2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın cezaları belli oldu. Mahkeme, sanıkların savunmaların ardından 30 sayfalık kararını açıkladı.

FETÖ darbe girişimi sırasında iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Suçlama ise ''Cumhurbaşkanı'na suikast, kasten öldürme ve anayasal düzeni ortadan kaldırma."

Bu isimler arasında eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski Binbaşı Şükrü Seymen ile Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın "üs imamı" ve "menfez paşası" olarak da anılan eski Başçavuş Zekeriya Kuzu da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Ali Yazıcı ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat ederken; bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

# fetö # erdoğan # cumhurbaşkanı erdoğan # Fetullah Gülen # Burkay Karatepe # özcan karacan