Beşiktaş, Fenerbahçe maçına çıkmayacak

Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun, olaylı Fenerbahçe derbisinin kaldığı yerden devam etmesi kararına tepkisi sert oldu. Kulüp yönetimi maça çıkmama kararı aldı.

Beşiktaş, Fenerbahçe maçına çıkmayacak

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi, yaşananlar ülke gündemini bir anda değiştirdi. Federasyonun merekla beklenen kararı "Maça kaldığı yerden devam edilmesi" oldu. Bu karara Beşiktaş'ta tepki gösterdi. Beşiktaş Yönetimi , perşembe günü oynananacak Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı aldı.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada "Divan Kurulu İstişare Toplantısıyla görüş alışverişi yaptıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı ile hukuka aykırı alınan bu karara tepkimizi göstermek adına sahip olduğumuz tek çözümü ortaya koyarak, maça çıkmama kararı aldığımızı bildirmek isteriz" denildi.

Kulüp açıklamasında "115 yıldır hep sahada olduk, hep sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 Perşembe günü sahada olmayacağız." ifadesine yer verildi.

Kupa maçına çıkmama kararı alan Beşiktaş'ı bekleyen cezalar ise "Hükmen mağlubiyet, 1 yıl kupadan men ve bu sezon elde edilen kupa gelirlerinin geri ödenmesi."

Bu arada Beşiktaş'ta yapılan Divan Kurulu toplantısında, Yıldırım Demirören dahil, TFF yönetiminde yer alan 6 Beşiktaş genel kurul üyesinin, üyeliklerinin düşürülmesi yönünde önerge verildi.

Beşitaş'ın açıklaması şöyle;

Futbol ailesinin aklı selim davranması adına büyük fedakarlıklar yapan, her zaman iyiyi ve güzeli öne çıkarmaya çalışan, futbolun evrensel ilkesi ‘Fair Play’ (Adil Oyun) ile hareket eden, her zaman futbolun pozitif yanlarını öne çıkarmaya çalışan, bu konuda tüm dünyadan alkış alan, takdir toplayan ve en önemlisi her şeyin hukuk çerçevesi içinde yönetildiği inancına sahip olan Kulübümüz, dün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilen kararı büyük şaşkınlık, üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktadır.

Her zaman emeği, saygıyı ve alın terini ifade eden 115 yıllık tarihimiz ile Beşiktaşlılık duruşu sergileyerek camiamızın ileri gelenleriyle Divan Kurulu İstişare Toplantısıyla görüş alışverişi yaptıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı ile, hukuka aykırı alınan bu karara tepkimizi göstermek adına sahip olduğumuz tek çözümü ortaya koyarak, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanması kararlaştırılan maça çıkmama kararı aldığımızı bildirmek isteriz.

Bu kararımızın Büyük Beşiktaş taraftarının da sesini duyurması adına en vakur duruş olacağına inancımız sonsuzdur.

115 yıldır hep sahada olduk, hep sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 Perşembe günü sahada olmayacağız.

Beşiktaş Ailesi olarak futbolun güzelliklerini yaşamaya ve yaşatmaya devam ederken taraftarımızdan beklentimiz her zamanki gibi sağduyulu ve duyarlı davranarak Beşiktaşımıza hiçbir faydası olmayan bu gerilimin devam etmesine izin vermemesi, takımımızın arka arkaya üçüncü şampiyonluğuna inanması ve takımımızı destekleyip, kenetlenmesidir.

Kamuoyuna saygılarımızla,

Yarıda kalan Fenerbahçe maçına çıkmama kararı alan Beşiktaş Kulübü'nün alacağı cezalar

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile yaptığı ve meydana gelen olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen kaldığı yerden tekrar oynanması kararını protesto ederek müsabakaya çıkmama kararı alan Beşiktaş, bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen 8. maddesinin 1. hükmüne göre siyah-beyazlı ekip, hükmen mağlup sayılacak.

Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."

Bu doğrultuda; Beşiktaş kupadan men edilecek ve Fenerbahçe hükmen kazanarak finale yükselcek. Beşiktaş bu yıl Türkiye Kupası'ndan alması gereken gelirlere sahip olamayacak. Beşiktaş gelecek sezon oynanacak Türkiye Kupası maçlarından da ihraç edilecek.

ulusal.com.tr

# beşiktaş # fenerbahçe