ABD'den Bank Asya yorumu

BDDK kararının ardından TMSF'nin yönetiminin yüzde 63'ünü devraldığı Bank Asya ile ilgili ABD'den ilk değerlendirme geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, "Türkiye'nin şirket ve finansal aktivitelerin denetiminin uluslararası kanuni standartlara göre yapılmasını sağlamasını bekliyoruz" dedi.

ABD'den Bank Asya yorumu

F tipi örgüte yakın olduğu belirtilen Bank Asya ile ilgili ABD'den ilk yorum Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'ten geldi. Harf, "Türkiye'nin uluslararası standartlara göre denetim yapmasını bekliyoruz" dedi.

Günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Harf'e Bank Asya sorusu yöneltildi.

Harf yanıtına "Bu bir Türk sorunu, bu konuyla ilgili muhtemelen en iyi Türk yetkililer konuşabilir" ifadeleriyle başladı. "Kabaca konuşmak gerekirse biz, Türkiye dâhil hükümetlerin, şirket ve finansal aktivitelerin denetiminin uluslar arası kanuni standartlara göre yapılmasını sağlamasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Harf, 88 Temsilciler Meclisi üyesinin imzası ile F tipi örgüte yönelik operasyonlara karşı Dışişleri Bakanı John Kerry’e gönderilen mektuba ilişkin de açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü Harf, mektuba yanıt vereceklerini belirtti, mektubun içeriğinin büyük bir kısmını kamuoyu önünde dile getirdiklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # bank asya # Yorumu