Kar yağışı tüm yurdu beyaza bürüdü

Marmara ve Ege Bölgesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı, Doğu Anadolu'da esarete döndü. Tunceli'de kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Kar yağışı tüm yurdu beyaza bürüdü

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı yurdun tamamını neredeyse beyaza bürüdü.

Ankara'da etkili olan soğuk hava kendisini gece saatlerine kar yağışına bıraktı. Kentte belediye ekiplerince tuzlama ve kar küreme çalışmaları başlatıldı.

İzmir'in özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, Bornova, Buca, Narlıdere gibi merkez ilçelerinde tutmadı. Ancak Bergama, Dikili ve Aliağa ilçeleri beyaza bürüdü. Karın tuttuğu bölgelerde çocuklar, kar hasretini kartopu oynayarak giderdi.

Manisa, Balıkesir, Kütahya da karın beyaza bürüdüğü şehirlerdendi. Kütahya'da kar kalığı yer yer 50 santimetreye ulaştı. Balıkesir’de ise kar nedeniyle 284 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Muğla'da ise sağanak yağış etkiliydi. Fethiye ilçesinde kendini gösteren sağanak, birçok ev ve iş yerinde su baskınına sebep oldu.

Bursa'nın merkezinde 10 santimetreyi geçen kar kalınlığı nedeniyle belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasına başladı.

Bilecik'te sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği saatlerde karın keyfini çıkartmak isteyen vatandaşlara polis ekipleri megafonlarla uyarılarda bulundu.

Eskişehir'de akşam saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Hava sıcaklığı sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldü. Soğuyla meşhur Sivas'ta 177 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekipler dozer, greyder ve kamyonlarla yolların açılması için çalışma başlattı.

Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray için buzlanma ve zirai don uyarısı yapıldı.

Yurdun doğu kesimleri ise kar yağışından yine en çok nasibini aldı. Erzurum ve Kars'daki kayak merkezlerinde kısıtlamadan muaf olan turistler karın keyfini çıkarırken, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Van, Bitlis, Muş ile Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 93 yerleşim biriminin yolu kapandı. Van'ın Muradiye ilçesinde karın kapattığı yolda hastaneye gitmeye çalışırken mahsur kalan hamile kadın, belediye ve sağlık ekiplerinin 6 saat süren çalışmasıyla hastaneye götürüldü.

Karadeniz'de Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Ordu ve Giresun’da da kar kendisini gösterdi.

# Manisa # izmir # Balıkesir # ankara # dikili # Kütahya # ege bölgesi # muğla # doğu anadolu # kar yağışı # tunceli # marmara # aliağa # fethiye # bergama # belediye ekipleri