Polise ateş açtı, vuruldu

Diyarbakır'da sık sık polise taş ve molotofla saldıran PKK'lılar bu kez silah kullandı. PKK'lıların polise nişan aldığı görüntüler saniye saniye kaydedildi. Çatışmada bir polis memuru yaralandı. Polisi hedef alan PKK'lı ise vurularak hayatını kaybetti.

Polise ateş açtı, vuruldu

Diyarbakır'da sık sık polise taş ve molotofla saldıran PKK'lılar bu kez silah kullandı. PKK'lıların polise nişan aldığı görüntüler saniye saniye kaydedildi. Çatışmada bir polis memuru yaralandı. Polisi hedef alan Nişan aldılar polise ateş ettiler, görüntüler saniye saniye kameralara yansıdı.

Görüntüdeki yer Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi.

PKK'lılar gece yarısı eylem yaptı. Olaya müdahale etmek için polis ekipleri bölgeye gitti. PKK'lılar uzun ve kısa namlulu silahlarla polisleri hedef aldı. Ekiplere ateş açıp, el yapımı patlayıcıyla saldırdı.

O anlar polis kamerasına işte böyle yansıdı. Abdulkadir Çakmak olduğu iddia edilen kişi elindeki uzun namlulu silahla polise nişan aldı. Çakmak, tam bu sırada açılan ateş sonucu vurularak yere düştü.

Hastaneye kaldırılan Çakmak, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Diyarbakır Valiliği, görüntüleri basına servis etti. PKK'lıların sokak aralarındaki eylem hazırlığı da kameralar tarafından kaydedildi.

Açıklamada, saldırı eyleminin gerçekleştirildiği olay yerinde çok sayıda patlatıcı madde ve silah ele geçirildi. Olaylarda 1 polisin de yaralandığı açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # molotof # ateş