Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifadesini almak için yakalama kararı çıkarıldı. Aynı davadan yargılanan eski Today’s Zaman Genel Müdürü Bülent Keneş de ifade verdi.

Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

Cumhurbaşkanı'na hakaret ve iftira suçlarından hakkında dava açılan Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı için yakalama kararı çıkarıldı.

Bakırköy 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Ekrem Dumanlı katılmazken, Eksi Today’s Zaman Gazetesi Genel Müdürü Bülent Keneş ve avukatı hazır bulundu. Bülent Keneş, "Ortada hiçbir suç unsuru yok. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme, Ekrem Dumanlı hakkında yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Zaman Gazetesi ve Today’s Zaman gazetelerinin internet sitelerinde 10 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği ve iftira atıldığı belirtiliyor.

İddianamede, her iki haber portalının da kaynak olarak Fuat Avni rumuzlu kişinin Twitter hesabını kaynak gösterdikleri belirtildi. Dumanlı ve Keneş’İn "Basın yoluyla Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "İftira" suçlarından 2 yıl 4 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

# zaman gazetesi # ekrem dumanlı # bülent keneş # erdoğn