Kanada'da buz dağı turizmi

Kanada'nın Newfoundland adasında buz dağı turizmi yaşanıyor. Ferryland sahiline yakın karaya oturan bu buz dağı aynı bölgede Titanik'i batıran buz dağından 15 metre daha yüksek.

Kanada'da buz dağı turizmi

Kanada'nın Newfoundland (Niyuvfaundlend) adası üzerindeki küçük Ferryland (Ferilend) kasabasının sakinleri Paskalya bayramının hemen önce bir sabah uyandıklarında hayretler içinde kaldı.

105 yıl önce bölgede Titanik gemisini batıran buz dağından 15 metre daha yüksek bir buzdağı, kasabanın açıklarında karaya oturdu.

Kasabanın sahil şeridinden rahatça görülebilen buz dağı kasabanın Paskalya tatilinde turist akınına uğramasına sebep oldu.

Newfoundland ve Labrador bölgelerinin sahilleri "buzdağı vadisi" olarak biliniyor. Her ilkbaharda Kuzey Kutbu'ndan kopan büyük buz blokları güneye doğru sürükleniyor. Bu buzdağları genelde denizin altındaki buzlara kilitlenerek ilkbaharın sonu ya da yazın başına kadar aynı noktada kalabiliyor.

Bu geniş buzdağı ise deniz kıyısına yakın bir noktayı kendine mesken edinmiş görünüyor.

Bu yıl Kanada için buzdağı mevsimi hareketli geçiyor. Atlas Okyanusu'na bu yıl normalden daha fazla sayıda buz dağı indi.

ulusalkanal.com.tr

# Kanada # sahil # dağ # yüksek # Titanik # buz dağı