CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepkiler büyüyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana’daki mitingde Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan'ı alkışlatması parti içinde büyük tartışma yarattı. CHP liderine son tepkiler Deniz Baykal ve Haluk Pekşen'den geldi. Eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu ise "Bizim bir ilkemiz var, o da hiçbir gazetecinin tutuklu olmaması" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'daki başkanlık karşıtı mitingde bu isimleri alkışlatması parti içinde büyük bir tartışma yarattı.

CNN TÜRK televizyonunda konuşan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cüleri alkışlatmasının doğru olmadığını söyledi. Baykal "Ergenekon davasının uydurma delillerini herkesin inanmasını sağlayan kişileri topluma saygıdeğer bir hedef olarak göstermeyi, haklı bulmak mümkün değil" dedi.

Deniz Baykal, Dursun Çiçek, Mehmet Ali Çelebi ve Tanju Özcan gibi CHP'li isimlerin ardından Kılıçdaroğlu’na bir tepki de Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'den geldi.

Pekşen, Kılıçdaroğlu'nun mitinde saydığı isimlerin Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarında aktif rol aldığını hatırlattı.

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nu bu sözlerle eleştiren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın disiplin kuruluna sevk edileceği iddia ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise eleştirilere basın özgürlüğünü savunarak yanıt verdi.

Meclis'te açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Kılıçdaroğlu'nun yanlış anlaşıldığını savundu.

ulusalkanal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # nazlı ılıcak # Ahmet Altan # Mehmet Altan # adana mitingi