Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan şok açıklama

CNN Türk yayınına bağlanan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ürgen Soma'daki maden faciasında 157 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan AFAD ise şu ana kadar 17 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan şok açıklama

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün AFAD ve kurtarma ekiplerinden aldığı bilgiye göre saat 24.00 itibarıyla maden faciasında ölen işçi sayısının 157’ye ulaştığını açıkladı. Başkan Ergün, "Resmi olmayan bilgilere göre 157 ölü, 75 yaralımız olduğunu öğrendik" dedi.

İÇERİDEKİLERİN SAYISI BİLİNEMİYOR

Manisa İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, galerilerin dörtte üçüne girdiklerini, içeride şu anda yangının tamamen söndüğünü, dumanın da büyük ölçüde tahliye edildiğini bildirdi. Kendisinin de gaz maskesiyle galerilerde dolaştığını anlatan Gül, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

AFAD: 17 ÖLÜ, 11 YARALI, 200 MAHSUR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'ndan Soma'daki maden kazası ile ilgili saat 21.30'da yapılan açıklamada, 17 işçinin yaşamını yitirdiği, kurtarılan 19 işçiden yaralı olan 11'inin tedaviye alındığı, 200'ün üzerinde madencinin ocakta mahsur kaldığı belirtildi.

Kurtarma çalışmalarının 288 personel ile sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, ekiplerin 4 jeneratör, 1 aydınlatma seti kullanarak içeriye sürekli temiz hava verildiği kaydedildi.

AFAD iletişimde sıkıntı yaşanmaması için mobil baz istasyonları kurdurulduğunu belirtti.