Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla Çanakkale'de ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da oradaydı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu. Erdoğan, "Çanakkale kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır" vurgusu yaptı.

Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106'ncı yılı kutlandı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk bırakıldı. Bu sırada "TCG Burgazada" fırkateyninden 17 pare top atışı yapıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende Meclis Başkanı Mustafa Şentop da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart mesajı okundu. Erdoğan'ın mesajını hazırlanan video ile birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı paylaştı.

Cumhurbaşkanı imzalı yazılı açıklamada, "Çanakkale, Anadolu'daki Türk varlığına ve mukaddes değerlerimize hasım olanlara karşı kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır." denildi.

Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarını ve aziz şehitleri, rahmet ve tazimle yad ettiklerini belirtti.

- Çanakkale ruhu, milletimizin ecdadından devraldığı bağımsızlık ülküsünü gelecek nesillere daha güçlü şekilde teslim edeceği kutsal bir değerdir. Tarih, topraklarımızı işgal etmeye kalkanların hüsrana uğradıkları nice ibretlik derslerle doludur.

Erdoğan, "Milletin, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi 15 Temmuz'da da aynı mücadele ruhuyla işgale geçit vermediğini" vurguladı.

# çanakkale # erdoğan # 15 temmuz # tören # türk # cumhurbaşkanı erdoğan # mustafa şentop # anadolu # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # İstiklal Marşı # milli mücadele # kurtuluş savaşı # Şehitleri Anma Günü # 18 Mart Çanakkale Zaferi # çanakkale zaferi # Çanakkale Destanı # zafer # saygı duruşu # Çanakkale Valisi İlhami Aktaş # ilhami aktaş # Çanakkale Deniz Zaferi # atatürk anıtı # çanakkale şehitleri # cumhuriyet meydanı # 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi # 18 Mart Çanakkale # Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı # Meclis Başkanı Mustafa Şentop # 18 Mart Şehitleri Anma Günü # destan # ülgür gökhan # TCG Burgazada