Twitter'daki 'Analiz Harbi' hesabının sahibi o kitaptan çıktı

Twitter'daki 'Analiz Harbi' hesabının sahibi o kitaptan çıktı

Twitter'da yaklaşık 100 bin takipçili 'Analiz Harbi' kullanıcı adlı 'kula_mer' kısa adıyla twit atan ve kendini emekli komutan olarak tanıtan kişinin FETÖ'cü darbe girişimi sonrası Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç olduğu ortaya çıktı. Kulaç'ın adı darbecilerin listesinden Kırşehir "Sıkıyönetim Komutanı" olarak geçiyordu. Ömer Kulaç, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi yakınlarında Terörle Mücadele (TEM) ekipleri ile girdiği silahlı çatışma sonrası yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kurmay Albay Mustafa Önsel, Alibi Yayıncılık'tan çıkan Ağacın Kurdu TSK'de Şakirtlerin işgali mi? isimli kitabında Ömer Kulaç ve ailesinden bahsetti.

Önsel'in kitabındaki ilgili kısım şu şekilde:

Bir gün Harbiyeli N., koğuşta bakış ve duruşundan gözle namaz kıldığını düşündüğü birine "Allah kabul etsin." deyiverir. Karşısındaki birden irkilir. Oldukça tedirgin bir ses tonuyla "Amin. Allah razı olsun" diye karşılık verir.

Adı Ö.K olan Harbiyeli, şimdi jandarma kurmay albay, Kara Harp Akademisi'nde öğretim üyesi. Abilerinden H.K de Deniz Kuvvetleri'nde amiraldir. Diğer ağabeyi de Fetullahçı Örgüt yanlılarından oluştuğu bilinen 2010 yılı HSYK'sı zamanında Yargıtay'a üye olan H.K'dir. Sonrasında Ö.K ile ilgili bir bilgi daha aldım. Bir başka devre arkadaşından. Ö.K'nin kayınbiraderi kimmiş, biliyor musunuz? Kumpas davalarının en namlı savcılarından olan ve şu anda yurt dışına kaçmış bulunan Cihan Kansız.

N., bir gün Ö.K'yı sarhoş taklidi yaparken görmüş. Bunun çok komik olduğunu, taklidini de beceremediğini söylemiş kendine.

N.'nin iddiasına göre, 2004 yılında akademiye girenlerin soru alarak girdiği çok büyük ihtimal. (Diğer iddialar da 2003 yılı sonrası akademi soruları alınıyor şeklindeydi.

HESAP KAPANDI

Öte yandan kula_mer hesabı şikayetler üzerine kapatılmış ve Ömer Kulaç, 'kemal_ingiliz' kullanıcı adıyla devam etmişti.

Murat Güneş

Twitter: @mgunestr

ulusalkanal.com.tr

# fetö # twitter # Mustafa Önsel