HDP'li Önder: Sürecin mimarı Öcalan, müteahhiti Erdoğan'dır

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, açılım süreciyle ilgili konuştu. Hükümet kanadından gelen "Sürecin mimarı Erdoğan" açıklamalarını değerlendiren Önder, mimarın PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu savundu, "Erdoğan ve kadroları ise müteahittir" dedi.

HDP'li Önder: Sürecin mimarı Öcalan, müteahhiti Erdoğan'dır

HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, hükümet kanadından gelen "çözüm sürecinin mimarı Erdoğan" açıklamalarını değerlendirdi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Önder, "Mimar Öcalan, Erdoğan ise müteahhit" dedi.

"Mimarlık ve müteahhitlik arasında çok önemli bir fark var. Mimarlık, fikir ve derinlik gerektirir. İlla ki bir mimar arıyorsak bu Öcalan'dır. "Müteahhit kimdir?" diye sorarsanız işte o da Cumhurbaşkanı ve kadrolarıdır"

Önder, "Öcalan, Hakan Fidan'ın gidişi ve MİT'e dönüşü ile ilgili olarak ne düşünüyor?" sorusuna da yanıt verdi. "Siyasete atılmasını olumlu bulduğunu söylemişti." dedi.

Önder, kumpas davalarından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede geri adım attığını savundu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u hedef aldı.

"Ben, değişik rütbelerde birçok asker ile görüşüyorum. Erinden generaline kadar. Siz bir ülkede kapı kilitleme usulü 60-70 generali içeri attırmışsanız, Genelkurmay Başkanı'nı terör örgütü lideri olarak yıllarca hapis yatırmışsanız subaylar sizin günlük savaş hesaplarınız karşısında bin kere düşünürler. Bakıyorlar İlker Başbuğ Paşaları o günden beri düzen tutmuyor. Adam kendisini Atatürk şiirleri yazmaya verdi. Yazıktır"

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # hdp # öcalan # müteahhit # mimar