Dinleme kanıtları nerede?

Başbakan Erdoğan'ın "Anayasa Mahmesini'ne dinlemelerle ilgili şantaj yapıldığı" iddiasının ardından, "Erdoğan dinlemeleri önceden biliyor muydu?" sorusu akıllara geldi. Konuyu Meclis, gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Anayasa Mahkemesi'nin dinlendiğine ilişkin delil var mı?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nin dinleme ve şantaja maruz kaldığını söyleyince konu Meclis gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, dinlemelerle ilgili delil bulunup bulunmadığını Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a sordu.

"Anayasa Mahkemesi’nin dinlendiği doğru mudur? Doğru ise, Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi’nin dinlendiğinden nasıl emin olmuştur? Bahse konu dinlenme olayı ile ilgili kendisinde delil var mıdır? Varsa bu delil ya da delilleri kamuoyu ile ne zaman paylaşacaktır?"

Başbakan Erdoğan son Meclis grup toplantısında devletin teperindeki bütün isimlerin yasadışı yollardan dinlendiğini iddia etmişti.

"Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar, Anayasa Mahkemesi, Muhalefet Partilerinin Genel Merkezleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Genel Merkezlerinin yasal veya yasal olmayan yollardan dinlendiği iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, hangi tarihlerde hangi gerekçelerle dinlemeler yapılmıştır?"

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # Başbakan # Sezgin Tanrıkulu