Akar, Esper ile telefonda görüştü

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Mark Esper ile telefon görüşmesi yaptı. İki bakan başta İdlib olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşme ile ilgili ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada "İdlib’de Türkiye ile birlikte çalışmanın yollarını aradık" denildi.

Akar, Esper ile telefonda görüştü

İdlib merkezli diplomasi trafiği sürüyor. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu kapsamda ABD'li mevkidaşı Esper ile telefon görüşmesi yaptı.

Akar "Nöbetçi bakan" uygulaması kapsamında gittiği Mecliste, gazetecilerin İdlib'deki gelişmelere dair sorularını yanıtlamış "Krizin çözümü için Rusya'nın dışında da görüşmelerin olduğunu" ifade etmişti.

Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile de görüşeceğini açıklamıştı. O görüşme Türk ve Rus heyetlerin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yapıldı.

Görüşmeye dair açıklama Millî Savunma Bakanlığından yapıldı.

Yazılı açıklamada "Bakan Akar ve ABD'li mevkidaşı Esper, İdlib sorunun çözümü başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu." denildi.

Görüşme ile ilgili ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan da açıklama geldi.

Pentagon açıklamasında "Akar ve Esper'in, İdlib’de Türkiye ile birlikte çalışmanın yollarını aradıkları" ifade edildi.

ulusal.com.tr

# abd # hulusi akar # milli savunma bakanı # idlib