Doğu Guta'daki yerleşim birimleri terörden tamamen temizlendi

Suriye'de Haresta, Cobar, Zemelka başta olmak üzere Doğu Guta'daki yerleşim birimleri terörden tamamen temizlendi. Suriye ordusu başarılı operasyonlarıyla başkent Şam'da teröristlerin rehine aldıkları binlerce vatandaşı kurtardı

Doğu Guta'daki yerleşim birimleri terörden tamamen temizlendi

Suriye ordusunun kararlı operasyonu sonuç verdi. Doğu Guta'nın birçok bölgesi silahlı gruplardan kurtarıldı.

Suriye ordusunun başkent Şam kırsalındaki Doğu Guta'da teröristlerin elindeki en büyük yerleşim birimlerinden Ayn Tarma ve Haresta'yı tamamıyla ele geçirdiği belirtildi.

Yerel kaynak, "Ordu, Ayn Tarma ve Haresta'yı kontrol ediyor. Militanlar, Cobar ve İrbin'de direnişe son verdi. Şu anda sadece Duma militanların kontrolünde" ifadelerini kullandı.

Kaynak, militanların ve ailelerinin Haresta'dan tahliye edilmesinin ardından istihkam tugaylarının bu kasabada çalışmalara başladığının da altını çizdi.

Bugün itibarıyla teröristlerin elinde bulunan tek yerleşim birimi Duma. Duma'nın kurtarılması sonrası Şam'ın doğu kırsalı tamamen temizlenmiş olacak.

Ordu birlikleri teröristlerin rehin alıp canlı kalkan olarak kullandıkları binlerce vatandaşı bölgeden tahliye etti. Yaralı siviller ise gerekli tedaviyi görmeleri için devlet hastanelerine sevk edildi.

Gelen bilgilere göre; şu ana dek 4 bin 500'den fazla kişi teröristlerin elindeki noktalardan kurtarıldı, sivillerin tahliyeleri aralıklı bir şekilde devam ediyor.

ulusal.com.tr

# suriye # doğu guta