TSK'dan 24 ve 25 Nisan bilgilendirmesi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 24 Nisan ve 25 Nisan tarihlerinde meydana gelen yurtiçi olaylarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

TSK'dan 24 ve 25 Nisan bilgilendirmesi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde devam eden operasyonda; tespit edilen iki mağara içerisinde, iki anti Tank mayını, 3.200 kg amonyum nitrat, 5.750 kg gıda malzemesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen dört ayrı sığınak içerisinde, beş kalaşnikof piyade tüfeği, yedi şarjörü, 768 fişeği, bir G-1 piyade tüfeği, üç şarjörü, 60 fişeği, bir M-1 piyade tüfeği, 269 biksi makineli tüfek fişeği, 277 HK-33 piyade tüfeği fişeği, 49 tabanca fişeği, üç kg C-4 patlayıcı madde, 100 fünye ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildiği aktarıldı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Bingöl'ün merkezinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki sığınak içerisinde 70 adet 5,56 mm fişek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu üç terörist güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol kontrolünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalandığı vurgulandı.

Açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu iki terörist yakalandığı ve Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, mağara ve sığınaklar imha edildiğine yer verildi.

ŞIRNAK'TA 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak Cudi Dağı bölgesinde 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı unsurları tarafından 22 Nisan 2017 tarihinde "Şehit Tank Sözleşmeli Er Ömer AKKUŞ-2 Operasyonu" başlatıldı.

Operasyon kapsamında 24 Nisan 2017 tarihinde askeri birlikler tarafından Tuşimiya Vadisi girişinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5-6 kişilik teröristlerle tank, 155 MM'lik fırtına obüsleri ve havan atışlarıyla ateş altına alındı.

Yapılan atışlar sonucunda iki terörist etkisiz hâle getirildi.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # şırnak # Elazığ # 24 nisan # 25 nisan