TSK vurdu PKK bozguna uğradı! Telsiz konuşmaları PKK'daki çalkantıyı gözler önüne serdi

PKK'nın Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan bölgesinde yaşadığı bozgun, teröristlerin telsiz konuşmalarına yansıdı. Bölgedeki sözde eyalet sorumlusunun telsiz konuşmaları hezimeti ortaya koydu. Buna göre; PKK operasyonlarda çok kayıp verdi, halktan umduğu desteği bulamadı.

TSK vurdu PKK bozguna uğradı! Telsiz konuşmaları PKK'daki çalkantıyı gözler önüne serdi

TSK vurdu, PKK bozguna uğradı. Örgütün kanton ilan etmeye çalıştığı Ağrı bölgesinde yaşadığı bozgun teröristlerin telsiz konuşmalarına yansıdı.

Sözde eyalet sorumlusu Yusuf Şek'in yaptığı konuşmalar PKK'daki çalkantıyı gözler önüne serdi.

Yaşar kod adlı Yusuf Şek örgüt mensupları ile yaptığı görüşmelerde, "Güvenlik güçlerinin Ağrı bölgesindeki operasyonlarında çok kayıp verdiklerini" söyledi.

"Bunu yakın gelecekte telafi etmemiz imkansız" diyen Yusuf Şek, halkın da planlarına destek vermediğini anlattı.

Yusuf Şek konuşmalarında, sivil vatandaşların vurulması talimatı da verdi. Şek, "Başlangıçta halkımıza yumuşak şekilde yanaşın, kazanmaya çalışın. Bu çok önemli. Yok olmaz ise sessizce halledin ve askerin üstüne atın. Karşı gelenleri arabalarının içindeyken uzaktan indirin ve yine asker vurdu deyin" ifadelerini kullandı.

Korucuların da halktan uzak bölgelerde öldürülmesini isteyen terörist Yusuf Şek, suçun askerlere atılmasını istedi.

Yusuf Şek'in operasyonlar nedeniyle Türkiye'de barınamadığı, sıkı sık İran'a geçtiği ve kısa süreli olarak Türkiye'ye geldiği belirtildi.

Yusuf Şek'in örgüt adına halktan zorla para topladığı, bu parayı da zimmetine geçirdiği tespit edildi. Para kayıtlarının bulunduğu defteri ise güvenlik güçleri ele geçirdi.

ulusalkanal.com.tr

# teröristler # tsk vurdu