Kapatılan iş yerlerine vergi ertelemesi: Mücbir sebep kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Salgından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar için atılan adımlara yenileri eklendi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, kapatılan iş yerlerinin vergi ödemeleri salgın bitimine kadar ertelendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da esnaf ve sanatkârların kredi faizlerinin erteleneceğinin müjdesini verdi.

Kapatılan iş yerlerine vergi ertelemesi: Mücbir sebep kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

Salgın nedeniyle kapatılan iş yerleri için mücbir sebep kararı alındı. Buna göre faaliyetlerine tamamen ara veren ya da durduran işletmelerin vergi ödemeleri ertelendi.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, mücbir sebep yani önüne geçilmesi elde olmayan nedenlerden kaynaklı işletme sahiplerinin kepenk kapatmak zorunda kaldığı belirtildi.

Kararla birlikte sinema, kahvehane, internet kafe, halı saha, hamam gibi iş yerleri sahipleri 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamına alındı.

Yeni karara göre, bu dönemde verilmesi gereken katma değer vergisi ve muhtasar beyannamelerin ödeme süreleri de ertelendi. Mücbir sebep halinin sona ereceği tarihi izleyen ayın 26’ncı gününe kadar ödemeler yapılmayacak.

Bir erteleme kararı da krediler için alındı. Kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıkladı:

''Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir.''

# vergi # Resmi Gazete # faiz # maliye # esnaf # salgın # sinema # kahvehane # hamam # erteleme # sanatkar # mücbir sebep