ABD Koalisyonu Şam'ı tehdit ediyor

Amerika, kimyasal silah bahanesiyle Suriye'ye tehditler savurmaya devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanması halinde ABD, Fransa ve İngiltere'nin bir öncekinden çok daha güçlü bir yanıt vereceğini söyledi.

Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyonSuriye'yi vurmakla tehdit ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışması John Bolton, kimyasal saldırı senaryosunu tekrar gündeme getirdi. Bolton, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanması halinde, daha sert yanıt vereceklerini söyledi. Bolton, bu konuda Fransa ve İngiltere ile anlaşıldığını ifade etti.

Bolton, Federalist Society isimli kuruluşun toplantısında konuştu; "Eğer üçüncü kez kimyasal silah saldırısı olursa, bunun yanıtı çok daha sert olacak." dedi.

Nisan ayında ikinci kez kimyasal saldırı yapıldığını öne süren Bolton, ardından İngiltere ve Fransa ile istişarelerde bulunduklarını belirtti. "Onlar da üçüncü kez kimyasal silah kullanımı karşısında daha sert bir yanıt verilmesi konusunda bizle hemfikir" diye konuştu Trump'ın danışmanı.

ABD'li yetkililer son günlerde Suriye'nin kimyasal saldırı hazırlığı içinde olduğunu öne sürüyor. Amerikan yönetimi bu bahaneyle Suriye'ye saldırıyı dünya kamuoyuna haklı gösterilmeye çalışıyor. Suriye hükümeti yetkilileri ellerinde kimyasal olmadığını bir çok kez açıkladı. Ülkenin elindeki kimyasal silah stoku, uluslararası gözlemciler eşliğinde 2013 yılında imha edilmişti.

ulusal.com.tr

# abd # suriye # koalisyon # tehdit # şam # Kimyasal