Beşiktaş, Unics Kazan’a 83-74 mağlup oldu

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, hazırlık maçında karşılaştığı Unics Kazan’a 83-74 mağlup oldu.

Beşiktaş, Unics Kazan’a 83-74 mağlup oldu

Gloria Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar Maciej Lampe, Doğan Şenli, Muratcan Güler, Nate Wolters ve DJ Seeley beşiyle başladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede ilk 2 dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Pota altını savunmakta güçlük çeken Beşiktaş, rakibinin bu bölgeden bulduğu basketlere engel olamadı. Dış atışlarda çembere takılan siyah-beyazlılar, bu çeyreği 19-15 geride tamamladı. İkinci çeyreğe Beşiktaş, Muratcan Güler’in turnikesiyle kazanılan basketle başladı. İki ekibin de skor üretmekte zorlandığı çeyrekte ilk 4 dakikayı Beşiktaş, 23-19 geride geçti. Alınan molanın ardından DJ Seeley ile 3 sayılık basket bulan siyah-beyazlılar, farkı 2’ye indirdi (27-25). Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte öne geçme şanlarını değerlendiremeyen Beşiktaş, soyunma odasına 38-34 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Beşiktaş, Lampe ve Seeley ile arka arkaya bulduğu basketlerle farkı 1’e indirdi (43-42). Farkı erittikten sonra pota altını savunmakta güçlük çeken ve rakibini sık sık faul çizgisine götüren siyah-beyazlılar, son 3 dakikaya 59-50 geride girdi. Son dakika içinde bulduğu basketlerle farkı eriten Kartal, bu bölümü 63-58 geride tamamladı.

Son bölümde dış atışlarla hücumda etkili olmak isteyen ama istediği başarı yüzdesini yakalayamayan siyah-beyazlılar, farkın açılmasına da engel olamadı. Savunmada geride kalan çeyreklerde olduğu gibi pota altında açıklar vermeye devam eden Beşiktaş, son 6 dakikaya 10 farkla geride girdi (73-63). Geride kalan sürede dış atışlardan bulduğu basketlerle farkı eritmeye çalışan Beşiktaş, savunmada istediği direnci sahaya yansıtamadı ve karşılaşmadan 83-74 mağlubiyetle ayrıldı.

İHA

# beşiktaş # Gloria Sports Arena # Unics Kazan