ÖSYM'nin kozmik odasına operasyon

ALES'de usulsüzlük iddialarıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, ÖSYM'nin Kozmik Odası" olarak bilinen Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nda arama yapıldı. Emniyet güçleri, soruların hazırlanıp yüklendiği sunucular ve bilgisayarların imajlarını aldı.

ÖSYM'nin kozmik odasına operasyon

Yurt genelinde yapılan merkezi sınavları mercek altına alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ÖSYM'nin Kozmik odasında arama yaptı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nda öğle saatlerinde arama yapıldı.

Emniyet güçleri, soruşturma savcının talimatıyla, bugüne kadar hiç girilmeyen ÖSYM'nin "kozmik odasına" girdi.

Aramalarda soruların hazırlanıp yüklendiği sunucular ile veri kaybı ve sızıntı önleme programlarının kurulu olduğu sunucu bilgisayarlarının imajları alındı.

ÖSYM'de soru hazırlama biriminde toplanan sorular, matbaaya gönderilirken TÜBİTAK'ın geliştirdiği "sır cihazı" adı altında bir cihaza kaydediliyordu. Sınav sorularının bu cihaza yüklenirken FETÖ üyeleri tarafından kopyalanıp dışarıya sızdırıldığı tespit edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009 - 2014 yılları arasında kopya çekildiğinin anlaşılmasıyla başlattığı ALES soruşturmasını KPSS soruşturmasından ayrı olarak yürütüyor.

ulusalkanal.com.tr

# kozmik oda # ösym