Müdürlerini bile dinlemişler

Terörden sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da Gülen örgütünün yasa dışı dinleme ağına takıldığı ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına giren müfettiş raporlarında Çalışkan'ın önce "Ergenekon" sonra da "Organize Suç Örgütü" gerekçesiyle dinlendiği tespit edildi.

Müdürlerini bile dinlemişler

Yüzlerce polis Fethullahçı örgütün yasadışı dinleme ağına takıldı. Emin Aslan, Sabri Uzun, Osman Ak, Cevdet Saral gibi üst düzey emniyet müdürlerinin yanı sıra şu anda İstanbul Emniye Müdür yardımcısı olan Mustafa Çalıkan'ın da kod isimle telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Turgay Alpman ve polis müfettişi Selim Kutkan'ın hazırladığı yaklaşık 3 bin sayfalık müfettiş raporuna Emniyet Müdür Çalışkan'ın da adı var. Terörle Mücadele Şube'den sorumlu Emniyet Müdürü Çalışkan önce "Ergenekon" sonra da "Organize Suç Örgütü" soruşturmalarıyla dinlendiği müfettiş raporlarında tespit edildi.

Çalıkan 2008-2009 yılları arasında kesintisiz olarak dinlendi.

Tutuklanan istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer'in imzasıyla, 10 Ekim 2008'de Çalışkan'ın telefonlarını teknik takibe alındı. Çalışkan, Ergenekon operasyonlarının yoğunlaştığı o yıllarda Batman'da görev yapıyordu. Dinleme gerekçesi de "Ergenekon" olarak belirtilmişti.

9 Ocak 2009'da ise dinlemeler için uzatma kararı alındı. Talep yine Ali Fuat Yılmazer'den geldi. Bu kez dinleme gerekçesiyse "Organize Suç Örgütü" suçlaması oldu.

Dinleme kararını veren hakimlerden kamuoyunun yakından tanıdığı isimler.

İlk dinleme kararını Hakim Necat Ede verdi. Hakim Ede, Ergenekon soruşturmaları döneminde "baskı altındayım" diyerek Beşiktaş Adliyesi'nden tayinini istemişti. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan için ikinci dinleme kararını veren isim de Hakim İdris Asan. Özel Görevli hakim Asan, Ergenekon soruşturmasında herkesi tutuklamasıyla tanınıyor. Hakim Asan şu anda da Yargıtay'da hakimlik yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # ali fuat yılmazer # dinleme # f-tipi # mustafa çalışkan