ABD'de ve GKRY'de 20 Temmuz paniği: ABD Rum Ortodoks Kilisesi Biden'dan yardım istedi

Tüm dünyanın gözü 20 Temmuz'a çevrilmişken ABD Rum Ortodoks Kilisesi provokatif açıklamalar yaptı. Kıbrıs Barış Harekâtı'nı "işgal" ve Türkleri "işgalci" gösteren bir etkinlik düzenledi. Kilisenin Başpiskoposu, ABD Başkanı Joe Biden’dan yardım istedi.

ABD'de ve GKRY'de 20 Temmuz paniği: ABD Rum Ortodoks Kilisesi Biden'dan yardım istedi

Kıbrıs Barış Harekâtı'nı işgal olarak nitelendiren ABD Rum Ortodoks Kilisesi, Atlantik cephesinin Kıbrıs vaatlerine yerine getirmesini istedi.

20 Temmuz'un 47 yıl dönümünde skandal bir etkinlik düzenlendi. ABD'nin Rum Ortodoks Kilisesi'nin etkinliğine, Güney Rum Yönetimi (GKRY) BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Andreas Hadjichrysanthou'da katıldı. Cumhrubaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’da yapacağı KKTC ziyaretinin de yasadışı olduğunu öne sürdü. Kıbrıs’ta iki devletli çözümü reddettiklerini, “Türk işgali”ne son vereceklerini söyledi.

Aziz Nicholas Kilisesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Başpiskopos Elphidophoros ise daha ileri gitti. Adada 1974'ten bu yana adaletsizlik yaşandığını ileri sürdü, ABD'ye seslendi.

Toplantıda konuşma yapan bir diğer isim de Amerika Kıbrıs Örgütleri Federasyonu Başkanı Kyriakos Papastylianou’du.

- 20 Temmuz 1974, Kıbrıs'ın modern kültürünün en büyük trajedisi. Türk işgalinden 47 yıl sonra, Kıbrıs sorununda bir çözüm görmüyoruz, daha da kötüye gidiyor. Son zamanlarda, sonucunun ne olacağını az çok hepimizin bildiğini düşündüğüm bir sahil kasabası olan Maraş'ın açılışını gördük. Mücadeleye devam etmeli ve Kıbrıs sorununu güncel tutmalıyız

Kıbrıs Birliği ve Uluslararası Koordinasyon Komitesi Başkanı Dr. Konstantinos Koutras, ABD’de Demokratların ve Cumhuriyetçilerin Kıbrıs Adası ile ilgi hemfikir olduğunu kaydetti. ABD Başkanı Biden’ın Kıbrıs konusunda vaatler verdiğini hatırlattı.

- Özellikle Kıbrıs meselesine aşina olan Başkan Biden bize vaatlerde bulunmuştur ve aynı zamanda birçok seferberliğimizde yer almıştır. Umarız bunu anlayan yeni bir başkan seçmişizdir. Çok erken olabilir ama ben hala sözlerini tutacağı konusunda iyimserim.

# abd # Biden # joe biden # işgal # kıbrıs barış harekatı # 20 temmuz # Elphidophoros # Güney Rum Yönetimi