"Başbakan Hariri Suudi Arabistan'da tutuluyor"

Reuters haber ajansına konuşan Lübnanlı yetkililer, istifa ettiğini açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da tutulduğuna inandıklarını söyledi. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un Hariri'nin istifası etrafındaki gizemi çözmek için diplomatik çözümlere yöneleceği ifade edildi

"Başbakan Hariri Suudi Arabistan'da tutuluyor"

Reuters haber ajansına konuşan Lübnanlı yetkililer, istifa ettiğini açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da tutulduğuna inandıklarını söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un Hariri'nin istifası etrafındaki gizemi çözmek için diplomatik çözümlere yöneleceği ifade edildi.

HARİRİ, FRANSA BÜYÜKELÇİSİYLE GÖRÜŞTÜ

Hariri Fransa'nın Suudi Arabistan temsilcisiyle biraraya geldi. Hariri'nin önümüzdeki günlerde İngiltere, Avrupa Birliği ve ABD temsilcileri ile de görüşeceği bildirildi.

İran lideri Ali Hamaney’in başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti’yi geçen cuma Beyrut’ta kabul etmesinin ardından sürpriz bir şekilde Riyad’a geçen Hariri, burada katıldığı bir televizyon programında başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

ulusal.com.tr

# suudi arabistan # hariri