Yeşilyurt ile Akar'ın 7 buçuk yıla kadar hapsi istendi

"Atatürk'ün Hatırasına Hakaret Soruşturması" tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, tutuklu Süleyman Yeşilyurt ve firari Hasan Akar'ın 7 buçuk yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Yeşilyurt ile Akar'ın 7 buçuk yıla kadar hapsi istendi

Atatürk hakkında sarfedilen çirkin sözler için istenen ceza belli oldu. Atatürk'e hakaret davasında 2 buçuk yıldan 7 buçuk yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede Süleyman Yeşilyurt ve firari Hasan Akar, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ile suçlandı.

Albayrak Holding'in sahibi olduğu TVNet'te yayınlanan "Derin Tarih" programında Atartürk'ün manevi kızı Afet İnan için "Çankaya'nın nikâhsız first ladysi" diyen Yeşilyurt, soruşturma kapsamında 12 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Nur Cemaati'nin "Okuyucular" kolunun hocalarından Akar ise firari durumda. Hakkında farklı bir soruşturma yürütülen ve tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hasan Akar henüz bulunamadı.

TVNet'teki programın sunucusu Yavuz Bahadıroğlu ve konuk Mustafa Armağan hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Armağan'ın savcılık ifadesinde, Yeşilyurt'un üslubunu tasvip etmediğini söylediği, Bahadıroğlu'nun, "Yeşilyurt'u birkaç kez gördüm tanımam" dediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# atatürk # Süleyman Yeşilyurt # Hasan Akar