Biden'dan sözde soykırım açıklaması

ABD Türkiye’ye karşı F-35 hamlesinden sonra şimdi de 1915 olaylarını ‘''soykırım'' olarak kabul etmeye hazırlanıyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre ABD Başkanı Biden, 24 Nisan'da soykırım ifadesini kullanacak.

Biden'dan sözde soykırım açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanacak.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Bidenaçıklamayı sözlü ya da yazılı yapması bekleniyor. 1915 olaylarını anma gününde Biden’ın yapacağı açıklamayı sembolik olarak yayınlayabileceği de kaydedildi.

Haberde Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin görüşlerine de yer verildi.

Psaki, Cumartesi günü özel bir tören yapılacağını ve bu törende hem yönetimin hem de Biden’ın konu ile ilgili çok daha fazla sözü olacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "Biden tarafından böyle bir açıklama yapılırsa yalnızca ABD – Türkiye ilişkilerine zarar verir" sözleri de haberde yer aldı.

Konu ile ilgili Washington’da bulunan Türk elçilikten ise herhangi bir yorum yapılmadığı ifade edildi.

# açıklama # Mevlüt Çavuşoğlu # Biden # sözde ermeni soykırımı # 1915 olayları # abd biden # washington # joe biden # sözde soykırım # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # abd türkiye # Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki # Jen Psaki # Joe Biden Ermeni Soykırımı # The Wall Street Journal # Biden 1915 olayları