Ömer Çelik: Aslında rejim hedef değildi

Suriye Ordusu’nun Şubat ayı sonuna kadar "Soçi" sınırlarına dönmemesi halinde Türkiye’nin atacağı adım tartışılıyor. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin harekete geçmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinin dönüm noktası olacağını açıkladı. Görüşmenin ne zaman yapılacağı ise netlik kazanmadı. Kremlin "Putin’in planlarında 5 Mart’ta bir görüşme yok" bilgisini verdi.

Ömer Çelik: Aslında rejim hedef değildi

Hükümet iki liderin görüşmesinin dönüm noktası olacağına işaret etti. Görüşme tarihi ise netlik kazanmadı.

Ankara ve Şam arasında gerginliğin sürdüğü İdlib düğümünün nasıl çözüleceği tartışılıyor. Türkiye’nin Suriye Ordusu’na Şubat ayı sonuna kadar gözlem noktalarının gerisine çekilmesi için verdiği sürenin sonuna gelindi. Bu kritik iki gün içinde gözlem noktalarının gerisine çekilme olmazsa Türkiye’nin nasıl bir adım atacağı merak konusu.

Bu açıklama Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, Türkiye’nin harekete geçmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinin dönüm noktası olacağına işaret etti.

Parti Sözcüsü ayrıca İdlib’de Türkiye’nin hedefinin aslında ilk etapta Suriye Ordusu olmadığını ancak sahada yaşanan krizin bu noktaya getirdiğini belirtti.

Çelik’in “dönük noktası” olarak işaret ettiği görüşmeye ilişkin Kremlin’den de bir açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin’in yapacağı görüşmenin takvimine ilişkin konuştu. Peskov, Putin’in planlarında 5 Mart için böyle bir görüşme yapılmasının yer almadığını bildirdi. Erdoğan Putin'le yapacağı görüşmeye ilişkin "5 Mart için hemen hemen mutabık sayılırız" demişti.

Ankara'da Türk ve Rus heyetleri arasındaki görüşmeler de sürüyor. Görüşmelere ilişkin Ankara ve Moskova'dan açıklama geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hava sahasının da gündemde olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da , Rusya ve Türkiye arasındaki İdlib görüşmelerinin Almanya ve Fransa'nın dahil edilerek sürdürülmesini amaca uygun bulmadıklarını ifade etti.

ulusal.com.tr

# ak parti # Ömer Çelik # vladimir putin # Soçi # suriye ordusu