Kuraklık nedeniyle pamuk tarlaları kurumak üzere

Türkiye bir yandan yangınlarla mücadele ederken, bir yandan da kuraklık sorunu baş gösteriyor. Hatay'da susuzluk nedeniyle pamuk tarlaları kurumak üzere. Zamlar ve girdi maliyetlerinin yanı sıra bir de susuzlukla mücadele eden çiftçi, kendilerini yalnız bırakan hükümete ve milletvekillerine sitem etti. "İşin içinden çıkamıyoruz" diyen üretici, bir an önce su sorunun çözülmesini bekliyor.

Kuraklık nedeniyle pamuk tarlaları kurumak üzere

Haber-Kamera: Hüseyin Güler

Hatayçiftçi eline aldı mikrofonu, konuştu, içini döktü. AK Partihükümetine sitem etti. Gelen zamların kendilerini bitirdiğini söyledi. Üretici çıkmazda.

Amik Ovası Türkiye'nin en verimli ovalarından. Ancak çiftçinin pamuğu susuzluktan kurumak üzere.

Geçen Pazar tarlasını sulayamayan üretici eylem yapmıştı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, suyun Amik Ovası'na bırakılacağı sözü üzerine eylem sona ermişti. Ancak olmadı.

Çiftçiler daha büyük eylem yapmayı düşünüyor.

Tahtaköprü barajının açılması ile Amik Ovası'ndaki çiftçilerin sadece bir kısmı arazisini sulayabilir. Nedeni 4 köy Devlet Su İşlerinin kanalları dışında kalıyor.

Aşağı Oba, Gülova, Paşa Köy, Ağdaş çiftçileri Tahta Köprü Barajının sulamasından mahrum kalıyor. Karasu Nehrinden faydalanıyorlardı ancak o da kurudu.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım da çiftçilerle görüştü. Hem suyunun amik ovasına bırakılması, hem de dört köyün sudan mahrum kalmaması için mücadele edeceklerini söyledi.

# ak parti # hatay # milletvekili # hükümet # çiftçi # üretim # pamuk # kuraklık # Amik Ovası