Askeri kaynaklar: 'Haşdi Şabi’nin operasyonu Telafer'e uzak mesafede'

Haşdi Şabi’nin başlattığını ilan ettiği operasyon ile ilgili olarak bölgedeki çok güvenilir ve bağımsız haber kaynaklarından bilgi alındı.

Askeri kaynaklar: 'Haşdi Şabi’nin operasyonu Telafer'e uzak mesafede'

Askeri kaynaklardan alınan bilgiler şu şekilde:

Haşdi Şabi’ye ait yaklaşık 8-10 bin kişilik gönüllü halk topluluğundan oluşan birliklerinin Telafer’e saldıracakları haberleri birkaç gündür basına kasıtlı olarak verilmektedir. Bu gelişmeler bölgedeki güvenilir kaynaklar tarafından yakinen takip edilmektedir.

Bölgeden alınan son bilgiler; Haşdi Şabi’ye ait bu unsurların Hadar kuzeyinde oldukları, ancak Telafer-Hadar kuzeyi arasında bulunan bu hatta (Telafer’e tek gidiş istikameti) Mıhallebiye ve Talabtah adlı iki yerleşim yerinde DEAŞ’ın çok güçlü olduğu ve özellikle DEAŞ’ın Mıhallebiye bölgesinde bu tür saldırılara yönelik olarak büyük bir tahkimat yaptığı uzun bir süreden beri bilinmektedir.

Buradan hareketle, Haşdi Şabi’ye ait yaklaşık 8-10 bin kişilik gönüllü halk topluluğundan oluşan birliklerinin Telafer’e olan mesafesi 75-100 km arasındadır. Sadece zaman zaman Irak Güvenlik Kuvvetlerine ait hava kuvvetlerince sınırlı desteklenebilen ve Koalisyon Güçlerince desteklenmeyen bu gücün ateş desteği ve tahkimatla DEAŞ tarafından güçlendirilmiş olan Mıhallebiye ve Talabtah bölgelerini geçerek Telafer’e varması askeri açıdan çok zor ve başarılı olacakları varsayılsa bile uzun zaman alacak olmasına rağmen basında bu şekilde çok abartılı olarak verilmesinin altında psikolojik bir harbin uygulanmak istendiğini ortaya koymaktadır.

Şu anda mevcut durum Haşdi Şabinin bugün başlattığı operasyon Kayyare-Musu Şehir Merkezi yolu ile Ayn El-Cehş arasındaki bölgede icra edilmektedir ve şu an için Telafer'e oldukça uzak bir mesafededir. Birçok güçlü aktörün rol aldığı bu bölgede NİYET etmek çoğu zaman hüsranla sonuçlanmaktadır.

Zira basında Haşdi Şabi’ye bağlı güçlerin “ele geçirdiler” dedikleri yerler zaten iki haftadan beri ele geçirmiş oldukları yerler olup yeni bir gelişme değildir. Bu fason durum bölgede Haşdi Şabi’ye hizmet eden bir kısım yerel haber kaynaklarının bu tür haberleri ciddi uluslararası basına gerçekmiş gibi vermelerinden kaynaklanmaktadır. Bu türden haberlerin Irak merkezi yönetimi ve bazı İran destekli kaynaklardan çıktığı anlaşılmaktadır. Teyit almadan basının bu tür “balon” tabir edilebilecek bilgilere itibar etmesi sonucu psikolojik bir baskı uygulandığı görülmektedir.

DEAŞ’ın güçlü bir tahkimatla savunduğu bu mesafenin (75-100 km) geçilmesi oldukça zordur. İmkansız değildir ama haberlerin Telafer’e gidiyorlar, girmek üzereler gibi verilmesi de gerçekle bağdaşmamaktadır.

ulusalkanal.com.tr

# haşdi şabi # askeri kaynakları