Rus gazeteci görüşmenin perde arkasını yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Haziran'da Bakü'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları basına yansıdı. Rus Kommersant Gazetesi'nde yer alan habere göre Erdoğan görüşme odasına girdiğinde Putin daha otelinden bile çıkmamıştı. Erdoğan duruma sinirlense de odayı terk edemedi, görüşme adeta "dramatik" bir hal aldı.

Rus gazeteci görüşmenin perde arkasını yazdı

Rus Kommersant Gazetesi muhabiri Andrey Kolesnikov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Haziran'da Bakü'de yaptığı ikili görüşmenin ayrıntılarını yazdı.

Habere göre, Erdoğan konakladığı oteldeki görüşme için ikinci kattaki salona beraberindeki heyetle birlikte gitti. Ancak o sırada salonda ne Putin ne de Rus heyetinden bir yetkili vardı. Duruma şaşıran Erdoğan, salona yeni geldiği için tekrar dışarı çıkamadı ve Putin'i beklemek zorunda kaldı.

Rus gazeteci Kolesnikov, "Recep Tayyip Erdoğan, arkadaşlarını arar gibi etrafına bakındı, suratı asıldı. Durum çok olağandışıydı. Türkiye protokolü Erdoğan'ı, daha Putin kendi otelinden çıkmadan görüşme odasına çağırmıştı. Belki de kendilerine yanlış haber verilmişti. Sonuç olarak manzara şöyleydi: Türkiye Cumhurbaşkanı etrafa bakınırken, Putin sadece gecikmekle kalmıyor, toplantı için otelinden çıkmaya dahi hazırlanmıyordu. Erdoğan'ın henüz geldiği salondan çıkması da tuhaf kaçacaktı." ifadesini kullandı.

Daha sonra salona Putin yerine Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov girdi. Lavrov, Erdoğan'a yaklaşıp konuşmaya başladı. Ancak Erdoğan nezaketen bile gülümsemedi. Erdoğan bir anda salondan çıktı. Bir müddet sonra da başka bir kapıdan yeniden salona döndü. 3 dakika sonra da Putin odaya girdi.

Erdoğan'ın suratı asıktı. Putin ile tek kelime etmeden elini sıktı, koltuğuna oturdu. Bir müddet gazetecilere poz verdiler. Ancak Putin gazetecileri bir türlü salondan çıkarmadı. Gazetecilerin gitmeyeceğini anlayan Erdoğan birden konuşmaya başladı ve "Avrupa Oyunları'nın açılış törenini beğendiğini ama hiçbir Avrupa liderinin törene katılmadığını" söyledi.

Putin bunun üzerine çok garip bir tepki gösterip "Önemli değil. Türkiye aday ülke olarak tüm AB'yi temsil etti" yanıtını verdi. Kolesnikov'a göre Putin'in bu yanıtı Erdoğan için kaba kaçtı. Çünkü bu, AB'ye girmek için aday olarak bekleyen bir ülkenin lideri için sıkıntılı bir konuydu. Erdoğan ise Putin'e "Süreç devam ediyor" diye yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # vladimir putin # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # kommersant gazetesi