Dolmabahçe'de onbinler cevap verdi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk devriminin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde, hükümetin cumhuriyet yıkıcısı politikalarına onbinlerden yanıt geldi: “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!”

Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. yıldönümünde TGB, CKD, CYDD, 68liler Birliği Vakfı ve İşçi Partisi'nin çağrısıyla, sabahın erken saatlerinde Dolmabahçe'de buluştu. İki tane TGB üyesinin sunumunu yaptığı anma programı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dolmabahçe'yi dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan Andımız'ı haykırdı. Son konuşmacı olarak sahneye çıkan TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir konuşmasının ardından yaptığı çağrıyla ve önderliğinde, herkes el ele tutuşup kollarını havaya kaldırarak, kızlı erkekli Gençlik Yemini'ni okudu.

Programın düzenleyicileri olan kurumların temsilcileri sahneye çıkarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Küçük:

"Bizi korkutmazlar, yıldıramazlar. Çağdaş, güzel, aydınlık Türkiye için hep beraber el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Atatürk ilke ve inkılaplarını tüm Türkiye'de savunmaya devam edeceğiz, korkun bizden!"

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kartal İlçe Başkanı:

"Mustafa Kemal'in askerleri, Ata'mızın huzuruna hoşgeldiniz. Cumhuriyetsiz kadın, kadınsız Cumhuriyet olmaz. Türk kadını başı dik olmasını Atatürk'e, onun devrimlerine borçludur. Devrimin değerleri ve kazanımları aynı zamanda kadının değerleri ve kazanımlarıdır. O yüzden kadınlardan korkmaktadırlar, Mustafa Kemal'in askerlerinden görevini alan kadınlar meydanlardadır. 14-15 yaşındaki çocukların, kadınlardan korktukları için evliliklerinin önünü açmaktadırlar. Yurtseverleri içeri atmışlardır. Türk devriminin imha hareketi karşıdevrim üzerinden sürdürülmektedir.

Kızlı erkekli gençlerimizle alanlardayız. Vatanımızdan, kimliğimizden, Cumhuriyet'imizden vazgeçmeyeceğiz. Biz cumhuriyet kadınları yine en önde olacağız. Cumhuriyeti yeniden inşa etmek için çalışacağız. Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye!"

Sanatçı Suzan Aksoy:

"Atatürk'ün yoldaşları, bize bu cumhuriyet emanet edildi. Biz hiç emanete ihanet eder miyiz! Bu ülkenin tek karış toprağını bırakın, olara günahımızı bile vermeyiz. Tek inandığımız ve güvendiğimiz Mustafa Kemal'in felsefesidir.

Bugün 10 Kasım yas değil mücadele günüdür. Ben bu mücadeleden dönersem benim suratıma tükürün."

TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir:

"Büyük önderimiz Mustafa Kemal'in önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizlerin bir araya geldiği hergün mücadele günüdür. Bu topraklardan ve yüreklerden Mustafa Kemal'i silebilecek hiçbir güç yoktur. Gericiliğin, Cumhuriyet yıkıcılarının hezimetten başka bir geleceği yoktur. Bizim analarımız nasıl omuz omuza mücadele ettiyse, Uğur Mumcular, Bahriye Üçoklar gibi kızlı erkekli vatanımızı sevmeye devam edeceğiz. Kimse mayasında devrim olan bir milletin namusunu sorgulayamaz. Ama biz sorgularız! Ortadoğu'da Müslüman kanı akıtanların, İsviçre bankalarında hesapları olanların namuslarını sorgularız. Buradan bir kararlılık mesajı verelim. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi, yoldaşlığımızı göstermek için ellerimizi tutalım. Gençlik yeminini edelim:

Atatürk gençliği olarak,

Tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye kurulana dek,

Emperyalist ve işbirlikçilerine karsı

Yılmadan, yorulmadan tek başımıza kalsak bile,

Varlığımızı milletimizin varlığına armağan edeceğimize söz veriyoruz!

Birinci vazifemiz AKP'yi devirmektir."

Kurum temsilcilerinin konuşmalarının ardından, Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan bir konserle program sona erdi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # işçi partisi # dolmabahçe # 10 kasım # atatürk # emperyalizm # türkiye cumhuriyeti # devrim # Taksim # halk