Davutoğlu'ndan İran'da önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği askeri törenle karşılandı. Davutoğlu, enerji ve ekonomi konularında önemli kararların alındığı ziyareti “yeni dönemin başlangıcı” olarak niteledi. Ahmet Davutoğlu, bölgesel gelişmelerinde ele alındığı İran ziyaretinde, “bölgemizin kaderini bölge dışı aktörlere bırakmamalıyız” dedi

Davutoğlu'ndan İran'da önemli açıklamalar

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olarak gittiği ilk Tahran ziyaretinde İran Cumhurbaşkanı 1. yardımcısı tarafından İshak Cihangiri tarafından askeri törenle karşılandı.

Davutoğlu ile Cihangiri ikili, bakanlar da karşılıklı görüşmeler yaptı. İki isim bu görüşmelerin ardından basının karşına çıktı. İki ülke arasında "yeni bir dönemin başlangıcı" vurgusu yapıldı. Enerji, Ulaştırma, Ticaret, Bankacılık ve Turizm alanlarında ortak ekonomik havza oluşturulması kararları alındı.

Başbakan Davutoğlu, geniş bir işadamı heyetiyle Tahran'da olduğunu söyledi ve 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin ötesine geçmeye vurgu yaptı.

Davutoğlu, bölgedeki istikrarsızlığa çözüm için Türkiye ile İran'ın ortak perspektifler geliştirmeye yardımcı olacağını vurguladı.

İki ülke arasında görüş ayrılıklarının olduğunu da vurgulayan Davutoğlu,“bölgemizin kaderini bölge dışı aktörlere bırakmamalıyız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesi bekleniyor.

Haber / Kamera: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

# iran # Başbakan Ahmet Davutoğlu