Berlin’de önemli isimlerle sır toplantı!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya'da Soros tarafından fonlanan Bertelsmann Vakfı'nda önemli isimlerle görüştüğü ortaya çıktı. Gül'ün görüştüğü isimler arasında eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, eski Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ve Türkiye'nin eski ekonomi bakanı Kemal Derviş de bulunuyor.

Berlin’de önemli isimlerle sır toplantı!

Yaptığı açıklamalar ve attığı adımlarla AKP'de Tayyip Erdoğan yanlısı isimlerin tepkisini çeken Abdullah Gül'ün Almanya'da önemli görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre Gül, Sorosçu faaliyetleriyle bilinen Bertelsmann Vakfı’nın toplantısına katılmak için Berlin'e gitti.

Berlin’de önce Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile başbaşa bir görüşme yaptı.

Daha sonra da vakfın basına kapalı toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yaptı. Daha sonra da eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, eski Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ve Kemal Derviş gibi isimlerle görüştü.

Der Spiegel dergisini de kontrol eden vakıf ve İsrail yanlısı bir çizgi izleyen vakıf 2007 verilerine göre 63 ülkede yayın yapan bir medya imparatorluğuna sahip. Aynı zamanda da küresel ekonomi dinamiklerini harekete geçirecek projelere de destek veriyor. Orhan Pamuk’un kitaplarını ABD’de ve Avrupa’da basan, büyük reklamlarla piyasaya süren ve ona Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine ön ayak olduğu iddia edilen yayınevleri de Bertelsmann “Şirketi” ne ait.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül