RTÜK'ten Ulusal Kanal'a skandal ceza

CHP, MHP ve HDP’li RTÜK üyeleri F tipi örgüte kalkan oldu, Ulusal Kanal’a hukuksuz para cezası verildi. Uzman mütalaasında aksi belirtilmesine karşın program konuğunun “Fethullah Gülen Terör Örgütü” ifadeleri ceza nedeni yapıldı.

RTÜK'ten Ulusal Kanal'a skandal ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Ulusal Kanal’a skandal bir ceza verdi. “Fethullah Gülen Terör Örgütü” ifadesi ceza nedeni oldu.

31 Temmuz’da Umut Tezerer’in sunduğu Gün Ortası programına telefonla bağlanan Gazeteci Sebahattin Önkibar’ın F tipi Örgütle PKK arasındaki ilişkiyi anlattığı sözleri ceza nedeni oldu.

RTÜK “Fethullah Gülen Terör Örgütü sözleri kamuoyu oluşumunu olumsuz etkiler” diyerek Ulusal Kanal’a 13 bin 601 lira idari para cezası verdi. Şikayet üzerine hazırlanan uzman mütalaasında bile konunun RTÜK yasası kapsamında olmadığı vurgulandı, ancak CHP, MHP ve HDP’li üyeler raporu dikkate almadı.

"RTÜK Kararı: Her ne kadar İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda yayında ihlal olmadığı belirtilmiş ise de “Fethullah Gülen Terör Örgütü” ifadeleri kamuoyu oluşumunu olumsuz olarak etkileyebileceğinden Ulusal Kanal’a 13 bin 601 lira para cezası verilmesine karar verilmiştir."

Karar CHP, MHP ve HDP’li üyelerin oyları ile alındı. AKP’li üyeler ise “Fethullah Gülen Terör Örgütü” sözlerinin cezalandırılmasına karşı oy kullandı. 17 turdur RTÜK Başkanı Seçimleri için birlikte hareket edemeyen CHP, MHP ve HDP’li 5 üyenin Ulusal Kanal’a ceza verilmesi için blok halinde oy kullanması dikkat çekti.

Üst kurulda AKP’nin 4, CHP ve MHP’nin 2’şer, HDP’nin ise 1 temsilcisi bulunuyor.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp