Tayyip Erdoğan Sivas'ta konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Sivas'ta konuştu. Erdoğan MİT TIR'larının haberini yapan Cumhuriyet gazetesini bir kez daha hedef aldı. "Yaptıkları ajanlıktır" dedi.

Tayyip Erdoğan Sivas'ta konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Sivaslılarla buluşma" adı altında Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda miting yaptı. Gündeminde MİT TIR'larının görüntülerini haber yapan Cumhuriyet Gazetesi vardı.

"Bir gazete utanmadan, sıkılmadan 'İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan' diyor. Var veya yok, koyalım bir kenara. Bir defa sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki..."

MİT TIR'ları Suriye'ye giderken içinde "silah olduğu iddiasıyla" Adana ve Hatay'da durdurulmuştu. Erdoğan gazetenin söz konusu haberinin bir ajanlık faaliyeti olduğunu söyledi.

"Bu ülkede Milli İstihbarat Teşkilatımızın yaptığı bir operasyona sen kalkıp, paralelle iş tutarak bunu dünyaya faş etmenin gayreti içine giriyorsun. Bir defa bu casusluktur, bu ajanlıktır."

Bir diğer konu HDP ve baraj tartışmasıydı. Erdoğan, "barajı aşamazsak meskenimiz dağlardır" diyen HDP'ye tepki gösterdi.

"Batman'da pankart açıyorlar....bunlar silahı bırakmadılar."