Erdoğan, Ruhani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'ya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesi bir saat sürdü

Dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün de Ankara'da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Erdoğan, çalışma yemeğinin ardından Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Dün Ankara'ya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 19.35'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

Ruhani'yi, havalimanında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard'ın yanı sıra çok sayıda yetkili karşıladı.

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi törenle karşıladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Beştepe'deki karşılama töreninin ardından, iki lider Türkiye ve İran bayrakları önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile baş başa görüşmesi sona erdi.

Beştepe'de basına kapalı gerçekleşen görüşme saat 11.55'te bitti.

İki liderin görüşmesi bir saat sürdü.

Zirve çerçevesindeki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslar arası konular hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

"AMERİKA, SURİYE'Yİ BÖLMEK İSTİYOR"

Ankara ziyareti öncesi havalimanında açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika'nın Suriye'yi bölmek istediğini söylemişti. Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleşecek üçlü zirvenin, Suriye’nin geleceği hakkında olduğunu söyleyen Ruhani, sürecin Astana’nın devamı olduğunu vurgulamıştı.

ulusal.com.tr

# rusya # iran # Putin # erdoğan ruhani görüşmesi