Obama'dan ilginç tepki

ABD yönetimi, terör örgütü IŞİD'e karşı mücadelede, İran'la birlikte hareket eden Irak Başbakan Abadi'ye tavır koydu. Bu tavır, Almanya'daki G7 zirvesinde ilginç anlar yaşanmasına neden oldu. ABD Başkanı Barack Obama, görüşmek isteyen Abadi'ye sırtını döndü.

Almanya'daki G7 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile Irak Başbakanı Haydar El Abadi arasında ilginç anlar yaşandı.

İki ülkenin yönetimi, terörle mücadele konusunda bir süredir sorun yaşıyordu. IŞİD'e karşı mücadelede verilen sözlerin tutulmadığını belirten Abadi, İran'la işbirliği içinde IŞİD'e karşı operasyon düzenlemişti. Abadi, ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerini ise eleştiriyordu.

Bu gergin ortam sürerken, iki lider Almanya'daki G7 zirvesinde karşılaştı. ABD Başkanı Barack Obama, İtalya Başbakanı ve IMF Başkanı ile konuşurken Abadi de grubun yanına gitti. Abadi, Obama'nın hemen yanına oturdu.

Obama bir ara kafasını Abadi'ye doğru çevirdi. Ancak sohbetini bölmeyen Obama Abadi'ye bakmadı.

Obama, Irak Başbakanına yönelik tavrını daha da ileri giderek sürdürdü. Yanındaki İtalya Başbakanı ve IMF Başkanı ile ayağa kalkan Obama sohbetini ayakta sürdürdü.

Abadi'nin yanındaki danışmanı ellerini havaya kaldırarak tepki gösterdi. Irak Başbakanı da hızla Obama'nın yanından ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # ışid # ırak # barack obama