Fahrettin Altun'dan Yunanistan'a tepki: Saçının teline zarar gelirse bedelini ödersiniz

Meis adasında çalışma yapan Anadolu Ajansı Atina ekibi, Yunan bir internet sitesi tarafından tehdit edildi. Ekibin kimlik bilgileri basınla paylaşıldı. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, yunan sitesinde yapılan yayını kınadı. Duruma sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise , "gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bedelini ödersiniz" dedi.

Fahrettin Altun'dan Yunanistan'a tepki: Saçının teline zarar gelirse bedelini ödersiniz

Meis adasına çalışma yapmaya giden Anadolu Ajansı Atina ekibi, Yunan medyasında hedef oldu.

AA Atina Temsilcisi Tevfik Durul ve fotomuhabiri Ayhan Mehmet'in Meis'e ayak basmasından saatler sonra, Türkiye karşıtı bir internet sitesi kışkırtıcı bir metin yayınladı. Metinde AA muhabirlerine MİT ajanı dendi, "neden adaya ayak basmalarına izin verdik" ifadeleri kullanıldı.

Muhabirleri hedef alan açıklamaların yanı sıra, muhabirlerin kimlik bilgileride açıkça paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaşanan olaylara sert çıktı. "Bedelini ödersiniz" dedi. Yunanistan'ı "AB üyesinin mafya devleti" olarak nitelendirdi.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, Yunanistan'ı kınadı. Yaptığı açıklamada, "Yunan makamları AA çalışanlarına güvenli bir şekilde çalışma ortamı temin etmelidir" dedi.

ulusal.com.tr

# Meis adası # fahrettin altun # Anadolu Ajansı # AA