Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan Bank Asya açıklaması

BDDK Başkanı Akben, Bank Asya'da parası olan vatandaşların mağdur olmayacağını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan Bank Asya açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, dün ilk 10 büyük bankanın üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, BDDK Başkanı’nın öncelikle FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimi sonrasındaki süreçte bankacılık sektörünün iyi bir sınav verdiğini söylediği ve banka yöneticilerini kutladığı öğrenildi. Toplantıda, kredilerin geri çağrılması, yeni kredi verme, şube kapatma, işten çıkarmalar, mevduat kapma yarışı ve fırsatçılıkgibi konularda sektörün önümüzdeki dönemde nasıl hareket edeceğinin konuşulduğu ifade edildi.

Akben’in, Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini vurguladığı ve “Bu dönemde kredileri erken geri çağırmayın. Yapılandırma isteyen müşterilerinizin kredilerini yapılandırın. Şube kapatmayın” uyarılarında bulunduğu öğrenildi.

‘VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK’

Habertürk'ün haberine göre, BDDK Başkanı Akben, Bank Asya’nın tasfiyesi konusunun TMSF’nin gündeminde bulunduğunu hatırlatarak, konuyla ilgili yasa ile belirlenen süreler olduğuna işaret etti. Bankada parası olanlar ile ilgili de Akben, “Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, herhangi bir mağduriyet olmayacak” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# açıklama # bank asya