CHP adayının skandal 'Kürdistan' ifadesi ilçede tartışma yarattı: Edremitliler Edremitliyi destekler

Edremit'in mevcut Belediye Başkanı ve bağımsız Belediye Başkan adayı Kamil Saka, Edremit'te CHP adayının tartışma yaratan sözlerini eleştirdi. Saka, 'Edremitliler, Edremit'in adayını belediye başkanı seçecekler. Ankara'dan 3-5 siyasi baronun atadığı adayları değil, Edremitliler kendi adaylarını belediye başkanı olarak seçeceklerdir' dedi. Saka ayrıca Vatan Partisi'yle yaptığı ittifakın ilçede çok olumlu bir rüzgar estirdiğine dikkat çekerek 'Vatan Partisi de, ben de, Edremitlilier de Atatürk'ün çizgisindeyiz. Hepimiz, Mustafa Kemalciyiz' diye konuştu

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Türkiye günlerdir Edremit'le çalkalanıyor. Bir işadamının CHP Edremit Belediye Başkan adayı Hasan Arslan'ın yanına gelerek “Oyumuz Kürdistan'a” sözleri üzerine Arslan'ın “Yani bize vereceksiniz” şeklinde karşılık vermesi büyük tartışma yarattı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 32 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yapan Kamil Saka, Arslan'ın skandal sözlerini Ulusal Kanal Ege Haber Müdürü Ufuk Akkaya'ya değerlendirdi.

Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında canlı yayın konuğu olan Saka, Arslan'ın açıklamalarına büyük tepki göstererek “Bu açıklamalar çok yanlıştır. Skandal kelimesi bile hafif kalır. Bunun yansıması Edremit'te gelecek adına da oldukça önemli oranda olumsuz etkiler yaratacağa benziyor” dedi.

EDREMİTLİLER ÇOK TEPKİLİ

Saka, 10 Mart'ta Adana’da yapılan TVF Kadınlar 2. Ligi Play-Off Yarı Finalleri’nde mücadele eden Edremit Belediyesi Altınolukspor Kadın Voleybol takımının uğradığı saldırıyı da anlattı. Saka “Önceki gün yapılan maçın 3. seti oynanırken tribünlerden 'Edremit Kürdistan'a' sloganlarından sonra sahada olaylar çıktı. Bu etkileri önünümzdeki günlerde de göreceğimizi düşünüyoruz. Edremit hiç haketmediği bir ünvanla anılmaya başladı. Politikada olan, ben gözününe çıkacağım diyen arkadaşların bu konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor. Malesef CHP'nin Edremit'teki üyeleri de Mustafa Kemal'den uzaklaşmışlar ki buna tepki vermiyorlar, sessiz kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Saka, Edremitlilerin ise CHP'ye ve adayına çok tepkili olduğunu kaydetti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın önce Arslan'ın disipline sevkedildiğini açıklaması ardından yazılı bir açıklamayla Arslan'ın değil eski başkan Cahit İnceoğlu hakkında disiplin işlemi başlatıldığını söylemesi de Saka'nın dikkat çektiği bir başka nokta oldu.

Saka, “Büyük ihtimalle adayı değiştireceklerini düşünerek bu açıklamayı yaptılar. Yasalar buna izin vermeyince adaysız kalacaklarını anlayınca geri dönüş yapmışlar. CHP üst yönetiminde bu tür olaylar bundan sonra fazlalaşarak devam edecektir” açıklamasını yaptı.

TEK ÜLKE TÜRKİYE

Yasal sınırlar içinde olan her türlü seçim çalışmasını kabul ettiklerini belirten Sakan sözlerine şöyle devam etti: “Ama olmazsa olmaz dediğimiz bazı şeyler var. Bunlar nedir? Misak-ı Milli sınrılarının bölünmez bütünlüğüdür, laik demokratik cumhuriyetin ilelebet devamıdır, bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın sonsuza kadar dalgalanmasıdır. Siyasetçinin bu tür kızmızı çizgileri olmalı. Bunları koyamadığınız zaman bugün CHP'nin geldiği noktaya düşersiniz. Bir saat önce bunu disipline verdim, bir saat sonra onu değil bunu verdim, yanlış söylemişim dersiniz... Böyle bir lüks yok. Bu kadar basit hata yapma şansı yok politikacıların. Sayın vekilin, belediye başkan adayının, eski başkanların bu sözleri söylemeye hakkı yok. Burada tek bir ülke var. O da Türkiye Cumhuriyeti'dir. O ülkeyi bize bırakan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına hepimiz yatıp kalkıp şükran duygularımızı iletmeliyiz.”

'EDREMİTLİLER VATAN İTTİFAKINI OLUMLU KARŞILADI'

Vatan Partisi ile yaptığı ittifakı da anlatan Saka “Birçok eylemde ben Vatan Partisi'ne destek oldum. Çünkü güveniyorum. Orada yapılacak bütün söylemler Mustafa Kemal Atatürk'e karşı olamaz. Onun için de gözü kapalı işbirliği içine girdik. Edremitliler bu ittifakı çok olumlu karşıladı. Çünkü Vatan Partisi de, ben de, Edremitlilier de Atatürk'ün çizgisindeyiz. Hepimiz, Mustafa Kemalciyiz. Bu çizgide olan insanlar da bu ittifaki gayet olumlu karşıladı. Edremitliler, Edremit'in adayını belediye başkanı seçecekler. Ankaradan 3-5 siyasi baronun atadığı adayları değil, Edremitliler kendi adaylarını belediye başkanı olarak seçeceklerdir” dedi.

'SINIRLARIN BÖLÜNMESİ TARTIŞILIYOR!'

Saka, CHP'nin HDP ile yaptığı ittifakı eleştirerek CHP'den neden ayrıldığını şu sözlerle açıkladı:

“Benim CHP'de olmamın tek nedeni vardı, o da CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinde olmasıydı. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünün, Misak-ı Milli sınırlarının tartışılmadığı bir parti olmasıydı. Bu sınırların bölünmesini tartışan insanların partide gittikçe fazlalaşması, CHP'nin Atatürk'ten uzaklaşması bu sorunların başlıca sebebidir. Ben bu tür eylemleri, lafları kınıyorum. Bunu CHP üst yönetimine defalarca bildirdim. Bu tür söylemler için suç duyurusunda da bulundum. Ne ilçe, ne il, ne de genel merkez yönetimi bu kişilere tavır almadılar. Onlar yeter ki 3-5 oy gelsin, nereden gelirse gelsin dediler. Bir partinin kesinlikle kırmızı çizgileri olmalı, yoksa o parti, parti olmaktan çıkar, bugün CHP'nin geldiği duruma düşer.”

'İNŞAAT ODASI SEÇİMLERİNE GİRSİNLER'

Edremit'te hazırlanan CHP lisetesine dikkat çeken Saka “Tamamının rantçıların oluşturduğu bir liste. O listeyle İnşaatçılar Odası'nda seçimlere girerlerse alırlar. Ama belediye meclis seçimlerini alma şansları yok. Edremit dünyanın en güzel yerlerinden biri... Kaz Dağları'nın güney yamacı, gelecek kuşaklara aktarabilmek için en önemli koruma bölgesi olmalı. Biz bunu koruyabilmek için yeniden aday olduk. Edremit halkı ranta mahkum edilmemeliydi” diye konuştu.

# yerel seçim # belediye # Edremit # Kürdistan # körfez # kamil saka