Dış basın tarihi buluşmayı böyle gördü

İran, Mısır ve Lübnan basının dikkatleri de tarihi ziyaretin üzerindeydi. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek başkanlığındaki heyetin Suriye ziyareti, İran medyası tarafından neredeyse dakika dakika İranlılara ulaştırıldı. Ajanslar Perinçek-Esad buluşmasını tarihi buluşma olarak İranlılara duyurdu. Mısır'ın Al Ahram gazetesi ve Lübnan'ın önde gelen Al Manar haber sitesi görüşmeye geniş yer ayırdı.

İran, Mısır ve Lübnan'da tüm gözler Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek önderliğindeki Türkiye heyetinin Suriye ziyareti üzerindeydi. Türkiye heyetinin Suriye ziyareti bölge ülkeleri tarafından da yakından takip edildi.

Heyetin İstanbul Atatürk Havalimanın’da yaptığı ilk basın açıklamasından itibaren tüm gelişmeler dakika dakika Ajanslar tarafından İranlılara ulaştırıldı.

Başta İran Resmi Haber ajansı olmak üzere ülkenin önde gelen Fars, Tasnim, Rast ve Kürtpres haber ajansları ziyareti yakından izledi. Ajanslar Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bölge barışı için çözüm yolu olarak dikkat çektiği “Batı Asya Birliği” projesini manşetlere taşıdı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın “Gerçek dostluğu halklar kurar devletler değil“ sözü de sütunlarda yerini aldı. İttilahat Gazetesi Türkiye heyetinin ziyaretini “Uzun bir aradan sonra ilk kez bir siyasi parti lideri Suriye’ye gitti başlığı” ile haberleştirdi.

Mısır'da Al Ahram gazetesi, görüşmeye geniş yer ayırdı. Al Ahram, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın "Erdoğan, fanatikleri destekliyor" ifadelerini başlık olarak kullandı.

Lübnan’ın önde gelen haber sitelerinden Al Manar ise Türkiye heyetinin ziyaretini haber yaptı. Al Manar, Perinçek’in, "Suriye’nin teröre karşı mücadelesi bölgeyi bölünmekten kurtardı" ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

# dış basın # böyle gördü # iran basını