ABD California'da deprem

Nevada ve California arasındaki bölge yaklaşık bir saat içinde 5.8, 5.7 ve 5.5 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Bölgede en büyüğü 4 olmak üzere 15'in üzerinde artçı sarsıntı kaydedildi.

ABD California'da deprem

Milliyet'in haberine göre, ABD'nin batı eyaletleri Nevada ve California peş peşe meydana gelen depremlerin şokunu yaşıyor.

5.8 büyüklüğündeki ilk depremden dakikalar sonra bu kez aynı noktada 5.7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu. Sarsıntıların merkez üssü, Hawthorn çevresi. Aynı nokta yaklaşık bir saat sonra bu kez 5.5'le sarsıldı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi verilerine göre, Hawthorne çevresinde bir deprem fırtınası görülüyor. En büyüğü 4 olmak üzere 15'ten fazla sarsıntı kaydedildi.

Arka arkaya gerçekleşen sarsıntılar bölge halkında korkuya yol açtı. Twitter'da yazan Amilee isimli kullanıcı, "Tamam. Şimdi kalkıyorum... Son deprem yatağımı ve penceredeki panjurları vurdu" mesajını paylaştı.

Jeolojik Araştırmalar Merkezi verilerine göre, depremlerin oluştuğu noktalar yeryüzüne oldukça yakın.

ABD'de son olarak California açıklarında Aralık ayı başında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Pasifik Okyanusu derinliklerinde gerçekleşen sarsıntı can veya mal kaybına yol açmamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# deprem # abd # California