İsrail'den Mescid-i Aksa'ya saldırı

İsrail işgal güçleri Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girdi. İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik taciz ve saldırı girişimleri sonucu gerginlik yaşandı. İSrail polisi, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı, saldırıda 4 kişi gazdan etkilendi.

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya saldırı

Sabah erken saatlerinde İsrail işgal güçleri, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenledi. İsrailliler ile Filistinliler arasında çatışma çıktı.

Mescid-i Aksa muhafızlarından alınan bilgiye göre, İsrailli aşırı dinci gruplara tepki gösteren Filistinliler Mescid-i Aksa'da toplandı.

İsrail güçleri ve İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yaptığı taciz ve saldırı girişimleri sonucu gerginlik yaşandı. Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren İsrail polisi, Filistinlilere müdahale ederek, mescitten çıkmalarını istedi. Polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı saldırıda 4 kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

İsrail radyosunun haberinde ise Filistinlilerin güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyli atarak 2 polisin yaralanmasına neden olduğu iddia edildi.

Radyonun haberinde, olayların ardından Mescid-i Aksa'nın "turistlerin ziyaretine" kapatıldığı da ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# israil # saldırı # mescid-i aksa