Halep'te kontrol Suriye'nin

M5 karayolundan sonra Halep'te tam kontrol artık Suriye'nin. Kent merkezi ve kırsalında Suriye bayrağı dalgalanıyor. Kente çıkan yollara Suriye birlikleri asayiş noktaları kurdu. Halep'in kontrol altına alınmasının sonra halk, sokaklarda Suriye bayrakları ile kutlamalar yaptı.

Halep'te kontrol Suriye'nin

Suriye, Soçi mutabakatı kapsamında toprak bütünlüğünü sağlamak için ilerliyor.

Suriye'nin can damarı Halep-Şam karayolunda kontrol sağlayan Suriye Ordusu, Halep'de de tam kontrolü sağladı. Kentin önemli noktalarına Suriye bayrağı çekildi.

Türkiye ve Rusya arasındaki uzlaşı ile kent merkezi yaklaşık 5 yıl önce terörden temzilenmişti. Ancak kentte yuvalanan ve kırsalda faaliyetlerini sürdüren terör örgütleri etkisiz hale getirildi. Halep'te tam kontrol sağlandı. Kırsaldan kent merkezine uzanan yollar arındıırıldı. Anadan, Haraytan, Hayyan ve Raşidin bölgelerindeki yoğun çatışmalardan Suriye ordusu zaferle çıktı.

Halep’in içinden geçen iki ulusalararası yola Rusya ve Suriye birlikleri konuşlandırıldı. Kurulan asayiş noktalarında sıkı denetimler yapılacak. Zirbe ve Halep–Şam uluslararası yollarından kente giriş çıkışlar kontrollü yapılacak.

Terör unsurlarının Halep kırsalından çekildiği açıklandı. Halk kutlama için sokaklara indi.

Genciyle yaşlısıyla onlarca Halepli, ellerinde Suriye bayrakları bağımsızlığı kutladı.

Suriye Ordusunun M5'ten sonra Halep'de de kontrolü ele alması ile bölgede dengelerin değişmesi bekleniyor.

Ulusalararası karayolu M5'in kritik noktalarında da Rusya denetim noktaları oluşturdu. Rus birliklerine de askeri personel ve teçhizat takviyesi yapılıyor.

ulusal.com.tr

# suriye # Halep