Şehrin nüfusu kadar yaprak saracaklar

Tokat'ta gerçekleştirilecek 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası öncesinde, 15 kadın şehir merkezinin ortalama nüfusu kadar yaprak sarması yapacak.

Şehrin nüfusu kadar yaprak saracaklar

Tokat'ta gerçekleştirilecek 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası öncesinde, 15 kadın şehir merkezinin ortalama nüfusu kadar yapraksarması yapacak.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, düzenlediği basın toplantısında, 29-30 Nisan'da yapılacak 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nın hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Etkinlikte Tokat'a has yemeklerin yarışacağını dile getiren Eroğlu, bir hafta boyunca 15 kadının kentin meşhur yapraklarından sarma yapacaklarını aktardı.

Tokat'ta unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin tekrar hatırlatılacağını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"6 bin yıllık geçmişe sahip bir şehrin de kendine has yemeği ve mutfağı var. Biz de bu mutfağımızı daha da tanıtmak istiyoruz. Tabii buraların dolması, yaprağı meşhurdur. Biz de bu noktada bir rekor denemesi yapıyoruz. Tokat kent merkezinin bugün nüfusu kabaca 143 bin. Biz de 143 bin adet dolma sarıp, bu dolmayı da o güne yetiştirip, pişirip Tokat'ın tamamına dağıtmış olacağız. Yani kişi başı bir dolma düşüyor. Belki herkes gelmeyebilir, ikişer ikişer, üçer üçer götürebiliriz arkadaşlar. Bu rekor denemesi Tokat'ta ilk defa yapılacak. Bu kadar dolmanın sarıldığını ben Tokat'ta hiç duymadım."

(AA)

# şehir # nüfus # tokat # sarma # yaprak