Mecliste Anıtkabir tartışması

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında, sert bir taştırma yaşandı. Bazı CHP'li vekillerin polis tarafından Anıtkabir'e alınmamak istenmesini Meclis Genel Kurulu'nda anlatan Altay'ın polisler için "AKP'nin silahlı güçleri" demesi tartışma yarattı. Ağbal'ın "Çok ayıp" ifadelerine ise Altay'ın, "Alçak adam, bakan olmuşsun ama adam olamamışsın" demesi tartışmayı alevlendirdi.

Bazı CHP'li vekillerin polis tarafından Anıtkabir'e alınmamak istenmesi Meclis Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu.

674 Sayılı OHAL kararnamesinin görüşmeleri sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anıtkabir'de yaşadıkları olayı Meclis Genel Kurulu kürsüsünden anlatmak istedi.

Altay'ın Anıtkabir girişinde kendilerini engellemek isteyen polisler için bu ifadeleri kullanmasına Maliye Bakanı Naci Ağbal yanıt verdi, "Çok ayıp" dedi.

Ağbal'ın bu sözlerine Altay'ın yanıtı ise sert oldu, "Alçak herif" dedi, "Bakan olmuşsun ama adam olamamışsın" ifadelerini kullandı.

Tartışmaların uzaması üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, kararname görüşmelerine 5 dakika ara vermek zorunda kaldı.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # anıtkabir # tartışması