Askeri kaynaklardan Ekrem İmamoğlu ve F-35 açıklaması

Türkiye ile Amerika arasındaki krizi derinleştiren F-35 ve S-400 konusuna ilişkin askeri yetkililerden önemli açıklamalar geldi. Açıklamada, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimi konusunda görüşme ve koordinasyonun sürdüğü bildirildi. S-400'lerin teslimi noktasında da sürecin planlandığı gibi ilerlediğine dikkat çekildi. Ayrıca Fırat'ın doğusuna operasyon için de hazırlıkların tamamlandığı vurgulandı

F-35 savaş uçakları ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden kritik açıklamalar geldi.

F-35 ekipmanlarının Türkiye'ye teslimatının askıya alındığına ilişkin haberlere yanıt veren askeri yetkili, teslim sürecine ilişkin görüşme ve koordinasyonun sürdüğünü belirtti. F-35'ler için Amerika'ya giden pilotların eğitiminin de devam ettiğini söyledi.

Edinilen bilgilere göre S-400'lerin Türkiye'ye teslimatında da herhangi bir sorun yok. Askeri kaynaklar teslimat sürecinin planlandığı gibi sürdüğüne dikkat çekti. Temmuz ayında teslimatın başlayacağını kaydetti.

Amerika'nın Menbiç'ten PKK/PYD'yi çıkarma konusunda süreci yavaş ilerlettiğini belirten yetkililer, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hakkında da konuştu. Emir geldiği an bölgeye operasyon yapma noktasında hazırlıkların tamamlandığı vurgulandı.

Bu arada yeni askerlik sistemine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'nda 4 Nisan Perşembe günü bir toplantı yapıldığı öğrenildi. Yeni askerlik sistemi önerisi için ilgili diğer bakanlıklardan görüş beklendiği bildirildi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Tanıtım Subayı Binbaşı Şebnem Aktop, basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktop, PKK ve FETÖ ile mücadeleye ilişkin son bilançoyu paylaştı.

Aktop, Milli Savunma Üniversitesi için 7 Nisan'da yapılacak sınava 381 bin kişinin başvurduğunu açıkladı. 2018'de ise başvuru sayısı 300 bindi.

Askeri kaynaklardan İmamoğlu açıklaması

Askeri kaynaklar, İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretine ilişkin de “Yönergede yer alan hususlara aykırı hareket edilmesi nedeniyle törenin insicamının bozulması ve Anıtkabir'in saygınlığına gölge düşürülmesi rahatsızlık yaratan husus olmuştur” açıklamasını yaptı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

ulusal.com.tr

# msb # F-35 # imamoğlu # anıtkabir # askeri kaynaklar